List:General Discussion« Previous MessageNext Message »
From:Machiel Richards Date:February 23 2010 8:32am
Subject:RE: slow queries not being logged
View as plain text  
Hi All

 

                I found my problem and this was kind of a blonde moment for
me...

 

                When configuring the log_slow_queries parameter, it was
configured as follows:  log_slow_queries=1

 

                This the file being created is called 1 and the 1 does not
mean it is enabled.

 

                I have fixed this now but need to wait for a gap to reboot
again to have it set properly. (have to live with the filename 1 for the
time being.)

 

                I did however find something interesting though, while
looking at the queries being logged.

 

                The slow_query_time is set to 2 (2 seconds i am assuming)
however all the queries being logged states that it ran for 0 seconds.

 

                I am busy doing explain plans on some of them now but not
really sure what to look for yet (Rather new to MySQL and hope google will
have some answers J  )

 

 

Thank you

 

 

 

 

From: John Daisley [mailto:mg_sv_r@stripped] 
Sent: 23 February 2010 10:24 AM
To: machielr@stripped; mysql@stripped
Subject: RE: slow queries not being logged

 



> From: machielr@stripped
> To: mysql@stripped
> Subject: slow queries not being logged
> Date: Tue, 23 Feb 2010 09:59:13 +0200
> 
> Good day all
> 
> 
> 
> I hope you can assist me with this one...
> 
> 
> 
> We have a client where the slow query log was disabled.
> 

Slow query log is on the server only.  If you are saying you have enabled
the slow query log and the servers query log is empty can you post your
my.cnf/my.ini file. Also make sure --long-query-time is set appropriately.


> 
> 
> We noticed that the slow query amount (when viewing global
> status) has skyrocketed during the last 2 weeks going up to over 2 million
> (from 160 million queries).
> 
> 
> 
> We wanted to look at these queries to see if it can be
> optimised to reduce the amount and went through the whole database restart
> routine to enable the slow query log again (they are running version 5.0
so
> had to restart).
> 
> 
> 
> 
> 
> However, even though the slow query log is enabled, it is
> not logging the queries to the file specified.
> 
> 
> 
> Can someone please assist in why this is not being done? I
> thought that it might be logging to a default filename but there is only
one
> slow queries log file in the directory and it is empty.
> 
> 
> 
> Checking the global status again, it showed 29 000 slow
> queries since this morning (3 hours ago) but nothing in the logs.
> 
> 
> 
> 
> 
> Your help will be appreciated.
> 
> 
> 
> 
> 
> Regards
> 
> 
> 

  _____  

Do you want a Hotmail account? Sign-up
<http://clk.atdmt.com/UKM/go/197222280/direct/01/>  now - Free


Thread
slow queries not being loggedMachiel Richards23 Feb
  • RE: slow queries not being loggedJohn Daisley23 Feb
    • RE: slow queries not being loggedMachiel Richards23 Feb
      • Re: slow queries not being loggedAnanda Kumar23 Feb
        • Re: slow queries not being loggedCarsten Pedersen23 Feb