List:General Discussion« Previous MessageNext Message »
From:Dirk Bremer Date:March 27 2009 1:29pm
Subject:RE: Replication Issues
View as plain text  
That appear to have been it, thanks to all for the assist and have a
great weekend!

Dirk Bremer - Senior Systems Engineer - Utility - AMS
NISC Lake St. Louis MO - USA Central Time Zone
636-755-2652 fax 636-755-2502 
dirk.bremer@stripped www.nisc.coop

-----Original Message-----
From: Johnny Withers [mailto:johnny@stripped] 
Sent: Thursday, March 26, 2009 18:00
To: mysql@stripped
Subject: Re: Replication Issues

I notice in the startup messages there is an underscore in the file
names, but there are dashes in the dir list you provided. ???

On 3/26/09, Dirk Bremer <Dirk.Bremer@stripped> wrote:
> On the master in the directory specified in the my.ini on the master,
> there are seven log-files:
>
>
> D:\Logs>dir mysql*.*
>  Volume in drive D is Local Disk
>  Volume Serial Number is A46F-D8E7
>
>  Directory of D:\Logs
>
> 2009-03-25  00:17        38,366,715 mysql-bin.000001
> 2009-03-25  00:17               198 mysql-bin.000002
> 2009-03-25  00:17               672 mysql-bin.000003
> 2009-03-26  00:18        56,190,604 mysql-bin.000004
> 2009-03-26  00:18               672 mysql-bin.000005
> 2009-03-26  16:51        21,984,192 mysql-bin.000006
> 2009-03-26  17:00           414,487 mysql-bin.000007
> 2009-03-26  16:51               175 mysql-bin.index
>
> The contents of the mysql-bin.index are:
>
> D:\Logs\mysql-bin.000001
> D:\Logs\mysql-bin.000002
> D:\Logs\mysql-bin.000003
> D:\Logs\mysql-bin.000004
> D:\Logs\mysql-bin.000005
> D:\Logs\mysql-bin.000006
> D:\Logs\mysql-bin.000007
>
> There is nothing in the master's error-log.
>
> I followed the instructions here:
>
> http://forums.mysql.com/read.php?26,9390,242387#msg-242387
>
> With negative results.
>
> Dirk Bremer - Senior Systems Engineer - Utility - AMS
> NISC Lake St. Louis MO - USA Central Time Zone
> 636-755-2652 fax 636-755-2502
> dirk.bremer@stripped www.nisc.coop
>
> -----Original Message-----
> From: Claudio Nanni [mailto:claudio.nanni@stripped]
> Sent: Thursday, March 26, 2009 16:18
> To: Dirk Bremer
> Cc: mysql@stripped
> Subject: Re: Replication Issues
>
> Hi Dirk,
> it seems that the information about binary files on the master
contained
>
> in the mysql-bin.index does not match the actual files on the disk.
> The first two log messages are just info on the slave starting the two
> replication threads,
>  the other two seem to be a message coming from the master which says
"I
>
> can't find the binary log file!"
> check the content of the index file and check the binary log files
> actually present on the master.
>
> Cheers
> Claudio
>
>
>
> Dirk Bremer wrote:
>> We recently completed a project where all of our production servers
> were
>> replaced. As part of this project, one of the new servers acted as a
>> replication-slave to one of the old servers, which was the
>> replication-master. I had replication up and running just fine on
>> multiple slaves for a couple of years. Last weekend I moved all
>> functionality from the old server to the new server so that the new
>> server is now setup at the replication-master. I am trying to setup
>> replication-slaves on some of the other new servers and have run into
>> problems doing so.
>>
>>
>>
>> In the my.ini for the master, there is:
>>
>>
>>
>> [mysqld]
>>
>> log-error=D:\Logs\mysql_error.log
>>
>> log-warnings
>>
>> server-id=1
>>
>> lower_case_table_names=2
>>
>> log-bin=D:\Logs\mysql-bin.log
>>
>> tmpdir=D:/Temp
>>
>>
>>
>> The master is creating the binary-log and index. There is a
> replication
>> account setup on the master called "replication".
>>
>>
>>
>> The slave is creating a relay-log and index, has what appears to be
>> correct master.info and relay-log.info files. When I start the slave
I
>> get the following in the error log:
>>
>>
>>
>> 090325  9:03:30 [Note] Slave SQL thread initialized, starting
>> replication in log 'mysql_bin.000004' at position 10120038, relay log
>> '.\AMSCD2-relay-bin.000002' position: 4
>>
>> 090325  9:03:30 [Note] Slave I/O thread: connected to master
>> 'replication@amstcop:3306',  replication started in log
>> 'mysql_bin.000004' at position 10120038
>>
>> 090325  9:03:30 [ERROR] Error reading packet from server: Could not
> find
>> first log file name in binary log index file (server_errno=1236)
>>
>> 090325  9:03:30 [ERROR] Got fatal error 1236: 'Could not find first
> log
>> file name in binary log index file' from master when reading data
from
>> binary log
>>
>>
>>
>> I'm sure that I've overlooked something, well, stupid, but have
>> struggled with it the last few days to no avail. All servers are
using
>> the same version of 4.1.22-community-nt.
>>
>>
>>
>> I feel a bit naked without the replication so your assistance in
> helping
>> me getting it up and running will be very appreciated.
>>
>>
>>
>> Dirk Bremer - Senior Systems Engineer - Utility - AMS
>>
>> NISC Lake St. Louis MO - USA Central Time Zone
>>
>> 636-755-2652 fax 636-755-2502
>>
>> dirk.bremer@stripped www.nisc.coop
>>
>>
>>
>>
>>
>
>
> --
> MySQL General Mailing List
> For list archives: http://lists.mysql.com/mysql
> To unsubscribe:
http://lists.mysql.com/mysql?unsub=1
>
>


-- 
-----------------------------
Johnny Withers
601.209.4985
johnny@stripped

-- 
MySQL General Mailing List
For list archives: http://lists.mysql.com/mysql
To unsubscribe:
http://lists.mysql.com/mysql?unsub=1

Thread
Replication IssuesDirk Bremer26 Mar
  • Re: Replication IssuesWalter Heck - OlinData.com26 Mar
  • Re: Replication IssuesClaudio Nanni26 Mar
    • RE: Replication IssuesDirk Bremer26 Mar
      • Re: Replication IssuesJohnny Withers27 Mar
        • RE: Replication IssuesDirk Bremer27 Mar