List:Cluster« Previous MessageNext Message »
From:csavino Date:May 5 2011 9:03pm
Subject:Re: No free node id found
View as plain text  
That was it, just needed data nodes restarted.  I had enough room for 4
additional connections.

Thanks!
Candice

On 5/5/11 3:55 PM, "Johan Andersson" <johan@stripped> wrote:

> Yes, it looks healthy but you still need to do a rolling restart so that the
> data nodes pick up the config change.
> 
> -
> Johan
> www.severalnines.com
> 
> On 5 maj 2011, at 22:51, csavino <csavino@stripped> wrote:
> 
>> Hi,
>> 
>> When I do show in ndb_mgm everything else looks healthy.  I am using
>> ndb-cluster-connection-pool variable set to 4 in all my.cnf files.
>> 
>> Candice
>> 
>> On 5/5/11 3:38 PM, "Massimo Brignoli" <massimo.brignoli@stripped> wrote:
>> 
>>> Hi,
>>> 
>>> Can you do
>>> 
>>> ndb_mgm -e "show" to check the status of the nodes?
>>> 
>>> Are you using the connection_pool paramenter in the my.cnf of the mysqlds?
>>> 
>>> Massimo
>>> 
>>> On 05/05/11 22.10, "Johan Andersson" <johan@stripped> wrote:
>>> 
>>>> Hi,
>>>> 
>>>> Did you also restart the data nodes after restarting the management
>>>> server with --reload?
>>>> Also, I do recommend you to upgrade to 7.1.10 or later.
>>>> 
>>>> Best regards,
>>>> Johan Andersson
>>>> www.severalnines.com
>>>> 
>>>> 
>>>> On 2011-05-05 22.02, csavino wrote:
>>>>> I¹m having an odd problem.  I¹m installing/configuring a
> new cluster
>>>>> using
>>>>> ndb version 5.1.44-ndb-7.1.3.  I have 2 management nodes connected
> to
>>>>> cluster with 2 data nodes and 4 sqld nodes connected.  I have 36
> open
>>>>> [mysqld] entries in the config.ini files with no hostnames or
> id¹s
>>>>> specified.  I¹m trying to bring up a 5th sqld node and it
> won¹t connect
>>>>> to
>>>>> the cluster.  I¹m getting the below error in the cluster log.
>>>>> 
>>>>> WARNING  -- Allocate nodeid (0) failed. Connection from ip
> 10.44.9.40.
>>>>> Returned error string "No free node id found for mysqld(API)."
>>>>> 2011-05-05 13:45:35 [MgmtSrvr] INFO     -- Mgmt server state: node
> id's
>>>>> 2 3
>>>>> 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 connected but not
> reserved
>>>>> 
>>>>> Normally when I get this message I would think I needed to add
> mysqld
>>>>> entries in the config file, but there are plenty available right now.
>  I
>>>>> have tried restarting the management nodes several times after
> updating
>>>>> the
>>>>> config.ini file with specific ids that were not being used, but that
>>>>> didn¹t
>>>>> help.
>>>>> 
>>>>> Does anyone have an idea what might be causing this?
>>>>> 
>>>>> Thanks for any help in advance,
>>>>> Candice
>>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> -- 
>>>> MySQL Cluster Mailing List
>>>> For list archives: http://lists.mysql.com/cluster
>>>> To unsubscribe:    http://lists.mysql.com/cluster?unsub=1
>>>> 
>>> 
>>> 
>> 
>> 
>> -- 
>> MySQL Cluster Mailing List
>> For list archives: http://lists.mysql.com/cluster
>> To unsubscribe: 
>> http://lists.mysql.com/cluster?unsub=1
>> 
>> 
> 
> --
> MySQL Cluster Mailing List
> For list archives: http://lists.mysql.com/cluster
> To unsubscribe:    http://lists.mysql.com/cluster?unsub=1
> 

Thread
No free node id foundcsavino5 May
  • Re: No free node id foundJohan Andersson5 May
    • Re: No free node id foundMassimo Brignoli5 May
Re: No free node id foundcsavino5 May
  • Re: No free node id foundJohan Andersson5 May
    • Re: No free node id foundcsavino5 May
  • Re: No free node id foundMassimo Brignoli5 May