List:Cluster« Previous MessageNext Message »
From:Massimo Brignoli Date:May 5 2011 8:57pm
Subject:Re: No free node id found
View as plain text  
Means that each mysqld will use 4 connections, so 4 node ids in the cluster

On 05/05/11 22.51, "csavino" <csavino@stripped> wrote:

>Hi,
>
>When I do show in ndb_mgm everything else looks healthy.  I am using
>ndb-cluster-connection-pool variable set to 4 in all my.cnf files.
>
>Candice
>
>On 5/5/11 3:38 PM, "Massimo Brignoli" <massimo.brignoli@stripped> wrote:
>
>> Hi,
>> 
>> Can you do
>> 
>> ndb_mgm -e "show" to check the status of the nodes?
>> 
>> Are you using the connection_pool paramenter in the my.cnf of the
>>mysqlds?
>> 
>> Massimo
>> 
>> On 05/05/11 22.10, "Johan Andersson" <johan@stripped> wrote:
>> 
>>> Hi,
>>> 
>>> Did you also restart the data nodes after restarting the management
>>> server with --reload?
>>> Also, I do recommend you to upgrade to 7.1.10 or later.
>>> 
>>> Best regards,
>>> Johan Andersson
>>> www.severalnines.com
>>> 
>>> 
>>> On 2011-05-05 22.02, csavino wrote:
>>>> I¹m having an odd problem.  I¹m installing/configuring a new
> cluster
>>>> using
>>>> ndb version 5.1.44-ndb-7.1.3.  I have 2 management nodes connected to
>>>> cluster with 2 data nodes and 4 sqld nodes connected.  I have 36 open
>>>> [mysqld] entries in the config.ini files with no hostnames or id¹s
>>>> specified.  I¹m trying to bring up a 5th sqld node and it
> won¹t
>>>>connect
>>>> to
>>>> the cluster.  I¹m getting the below error in the cluster log.
>>>> 
>>>> WARNING  -- Allocate nodeid (0) failed. Connection from ip 10.44.9.40.
>>>> Returned error string "No free node id found for mysqld(API)."
>>>> 2011-05-05 13:45:35 [MgmtSrvr] INFO     -- Mgmt server state: node
>>>>id's
>>>> 2 3
>>>> 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 connected but not
>>>>reserved
>>>> 
>>>> Normally when I get this message I would think I needed to add mysqld
>>>> entries in the config file, but there are plenty available right now.
>>>> I
>>>> have tried restarting the management nodes several times after
>>>>updating
>>>> the
>>>> config.ini file with specific ids that were not being used, but that
>>>> didn¹t
>>>> help.
>>>> 
>>>> Does anyone have an idea what might be causing this?
>>>> 
>>>> Thanks for any help in advance,
>>>> Candice
>>>> 
>>> 
>>> 
>>> -- 
>>> MySQL Cluster Mailing List
>>> For list archives: http://lists.mysql.com/cluster
>>> To unsubscribe:
>>>http://lists.mysql.com/cluster?unsub=1
>>> 
>> 
>> 
>
>
>--
>MySQL Cluster Mailing List
>For list archives: http://lists.mysql.com/cluster
>To unsubscribe:    http://lists.mysql.com/cluster?unsub=1
>


Thread
No free node id foundcsavino5 May
  • Re: No free node id foundJohan Andersson5 May
    • Re: No free node id foundMassimo Brignoli5 May
Re: No free node id foundcsavino5 May
  • Re: No free node id foundJohan Andersson5 May
    • Re: No free node id foundcsavino5 May
  • Re: No free node id foundMassimo Brignoli5 May